Podcast #6 - Urban Mining: van hot naar hier

Alles over Urban Mining, grondstoffen en de geopolitieke machtsverhoudingen 

“Het grootste probleem is niet dat de grondstoffen opraken, maar dat de leefbaarheid verdwijnt. Want wat hebben we aan een leven op aarde zonder leven?”

Industrieel ecoloog dr. Benjamin Sprecher legt uit welke dynamieken er achter Urban Mining schuilen. Want waarom is Urban Mining nu opeens zo’n hot topic en wat hebben geopolitiek machtsstructuren hiermee te maken? Is het tekort aan grondstoffen wel zo’n groot probleem of hebben we te maken met grotere probleem die ons dwingen onze steden zelf als mijn te gaan zien? Waarom slepen we nog steeds met grondstoffen van hot naar her en houden we ze niet gewoon hier, in onze eigen steden? 

Luister naar aflevering 6 “Urban Mining: van hot naar hier" in je favoriete podcast-app. Zoek op onze podcast Uit de Ivoren Toren, of klik op de onderstaande button. 

Luister naar Uit de Ivoren Toren


Over Benjamin Sprecher

Benjamin SprecherBenjamin Sprecher werkt als industrieel ecoloog aan het Centrum voor Milieuwetenschappen Leiden.  Sprecher is gespecialiseerd in de toeleveringsketens van kritieke materialen. Daarnaast is hij de coördinator van City Hub van het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability.