Podcast #5: Voedselbossen voor spek en bonen?

Over voedselbossen, grenzen aan de groei en duurzame landbouw

Direct naar de aflevering

“Hoe ziet onze landbouw er over 100 jaar uit? Daar gaan de Europese verkiezingen over”, stelt onderzoeker en bioloog Maarten Schrama in deze nieuwe podcast aflevering.

Want dat de landbouw anders moet, daar zijn we het inmiddels over eens. Hoe het anders moet, daar verschillen de wetenschappers en politici sterk van mening. En in midden van het debat staan de voedselbossen: een landbouwmethode die haaks staat op de huidige ideeën over efficiënte voedselproducten. Kunnen we voedselbossen wel serieus nemen? Is het niet een leuke hobby waar boeren hoofdschuddend bij weglopen? 

Wij dwalen in deze aflevering in de voedselbossen en brengen je naar het hart van het voedselvraagstuk: hoe produceren we op een duurzame manier genoeg voedsel? 

Luister de podcastaflevering in je favoriete podcast app (zoals: iTunes, Spotify etc.).  Zoek op Uit de Ivoren Toren en vind ook alle andere afleveringen van onze podcast. 


Over Maarten Schrama

Maarten SchramaMaarten Schrama in onderzoeker aan het Centrum voor Milieuwetenschappen Leiden op de afdeling milieubiologie.  Hij is gespecialiseerd in de interactie tussen het menselijk handelen en het ecosysteem. Zo onderzoekt hij wat de effecten zijn van pesticide en andere chemische bestanddelen op de biodiversiteit in verschillende ecosystemen. Meer informatie over Maarten Schrama vindt u hier.