LDE Centre for Sustainability

Internship communication & social media (Dutch speaking only)

Stage communicatie en social media

3 tot 6 maanden  | 20 uur tot 40 uur – Den Haag 

Voor versterking van het team zijn wij op zoek naar een stagiaire communicatie & social media. Je ondersteunt de community manager in het opschalen van hun social media activiteiten om zo de online community te vergroten en te activeren. De social media kanalen waarmee je vooral zal gaan werken zijn: LinkedIn, Twitter en E-mail. De doelgroepen zijn: wetenschappers, bedrijven en studenten. Je denkt mee hoe we op creatieve en effectieve wijze onze activiteiten en kennis naar buiten kunnen brengen.  Verder help je met het organiseren van events en het plannen van meetings. We zoeken iemand die affiniteit heeft met onze missie en visie, ervaring heeft in social media en communicatie en die zich graag verder wil ontwikkelen op dit gebied. We zijn een klein team waarin zelfstandig werken belangrijk is. Voor de stage krijg je een stagevergoeding (die afhankelijk is van het aantal uren). 

Wie zijn wij?

Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability is samenwerking van de drie universiteiten op het gebied van circulaire economie. Samen met studenten, wetenschappers en belangrijke stakeholders uit de samenleving ontwikkelen we kennis voor een duurzame en circulaire samenleving. We zijn een jong team dat samen met een studenten team van 6 studenten hard werkt om dit mogelijk te maken. Binnen de universitaire wereld zijn wij bezig met innovatieve en nieuwe manieren van onderzoek en educatie, zoals interdisciplinair en vraaggestuurd onderzoek en extra curriculaire activiteiten voor studenten. 

Over de stage

De stagiair krijgt de kans om in een netwerk te stappen van wetenschappers, studenten en externe stakeholders. Je werkt in een start-up omgeving in een universitaire wereld. Er is veel vrijheid voor eigen inbreng en creativiteit. We werken meestal vanuit de campus in Den Haag, maar zullen ook in Rotterdam en Leiden zijn. Onze communicatie naar buiten toe is grotendeels in het Engels, maar ons netwerk is veelal Nederlands.  Het aantal uren en de lengte van de stage in overleg! 

Profiel:

  • Student communicatie / aantoonbare ervaring met communicatie en social media
  • Minimaal HBO denkniveau
  • Vloeiend in het Nederlands en Engels (spreken en schrijven)
  • Goed in het schrijven van wervende teksten
  • Gestructureerd en georganiseerd
  • Affiniteit met duurzaamheid en circulaire economie
  • Werkt zelfstandig
  • Creatief

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een korte motivatie en je CV voor 1 mei naar Fenna Plaisier – f.c.plaisier@cml.leidenuniv.nl