Greenport

GreenTech Horti Talent 14 juni 2018

Welkom in een wereld die nooit stilstaat en continu aan verandering onderhevig is. Een wereld die door haar toenemende wereldbevolking, stijgende vraag naar voedsel en gebruik van fossiele brandstoffen een onbegrensde uitdaging heeft gecreëerd voor de tuinbouwsector. Een wereld die smacht naar innovatieve ontwikkelingen, duurzame ideeën en nieuwe technologieën.

Meld je dan voor 1 juni aan: stuur een e-mail naar info@westland.info en vermeld daarin je voornaam, achternaam, leeftijd, opleiding en in welk studiejaar je zit. Je ontvangt dan het definitieve programma en hoe en waar we je precies verwachten.

WANTED: talent dat wereldwijde uitdagingen aandurft

In 2050 leven er 10 miljard mensen op deze aarde. 2,2 miljard meer dan nu het geval is. De wereldwijde vraag naar goed voedsel loopt nog verder op door de toenemende verstede­lijking en welvaart. Schrik niet: De voedsel­productie moet minstens anderhalf keer zo groot worden als we straks twee miljard extra, en welvarender, monden moeten voeden. En dat terwijl de beschikbare oppervlakte voor landbouw en veeteelt afneemt.

Nederland is topspeler en vooroploper als het gaat om kennis, innovatie, internationalisering en kwaliteit in de glastuinbouwsector. Na de VS zijn wij zelfs de grootste voedselexporteur ter wereld. En dat terwijl we relatief een zeer klein landje qua oppervlakte zijn. Dat laat ook gelijk zien dat het wel degelijk mogelijk is met weinig oppervlakte, toch veel en hoogwaardig kwalitatief voedsel te produceren. Hoe we dat doen? Check deze video!

Door te blijven innoveren en internationaliseren gelooft de Nederlandse glastuinbouwsector dat we met elkaar de wereldwijde uitdaging aan kunnen. Om dat te bereiken heeft de Nederlandse glastuinbouwsector alleen al tot 2020 zeker 4.000 extra banen beschikbaar. Is een van die banen voor jou? Bekijk bijvoorbeeld eens deze video, die laat zien hoe veelzijdig de sector is!

Laat je 14 juni inspireren door de glastuinbouwsector!

Kom 14 juni naar GreenTech: hét kloppende hart van de tuinbouwbusiness. Bekijk (hightech)oplossingen, innovaties, en neem deel aan inspirerende sessies. Wissel kennis uit en, niet onbelangrijk, kom in contact met bedrijven die op zoek zijn naar nieuw talent en bouw aan je netwerk. Zo verzeker je niet alleen jezelf van een inspirerende toekomst, maar help jij ook mee aan het oplossen van wereldwijde, maatschappelijke uitdagingen.

Het programma

10.30 uur            Ontvangst op GreenTech, RAI Amsterdam
10.35 uur            Introductie en kennismaking

Presentatie door Maren Schoremans, PRIVA

PRIVA is de wereldwijde nr.1 als het gaat om het bedenken en produceren van innovatieve oplossingen voor duurzame klimaatbeheersing en procesbeheer in de tuinbouw en in de gebouwde omgeving. Met een R&D afdeling van wel 120 superslimme medewerkers zijn zij continu bezig om bestaande producten te verbeteren en nieuwe ideeën te bedenken voor hun klanten. PRIVA heeft vestigingen en trainingscentra op alle continenten, van China tot Canada en van Mexico tot Scandinavië, en heeft haar hoofdkantoor in Nederland, Westland.

Presentatie door Laurent van der Ende, Qwestland

Qwestland heeft een revolutionaire en efficiënte oplossing ontwikkeld voor de tuinbouwsector: ClimaLED3. Een innovatief systeem dat met substantieel minder energie de productie verhoogt, tot stand gekomen door de primaire inzichten vanuit de natuurkunde en voorafgegaan door meer dan zeven jaar van onderzoek en ontwikkeling. Laurent vertelt hoe hij als jonge ondernemer out-of-the-box denkt en hoe hij zich tussen de andere topspelers heeft gemanoeuvreerd.

11.30 uur            In groepjes verken je de beurs. Hierbij krijg je een groepsopdracht mee.
12.30 uur            Speeddate lunch met HR / P&O managers van AVAG-leden. (AVAG is de brancheorganisatie van de Nederlandse kassenbouw-                                  en  installatiesector)
13.30 uur            Ontmoetingen met bedrijven op de stands. Ook hier kun je je vragen stellen als het gaat om een mogelijke stageplaats of baan.
14.30 uur            We komen weer terug bij elkaar en je deelt je bevindingen met elkaar. Ook geef je een terugkoppeling van je groepsdracht. 16.00 uur            Afsluiting op een wel heel gezellige en zeer innovatieve locatie.

Meld je nu voor 1 juni aan voor GreenTech Horti Talent!

Ben jij er ook bij 14 juni? Meld je dan voor 1 juni aan: stuur een e-mail naar info@westland.info en vermeld daarin je voornaam, achternaam, leeftijd, opleiding en in welk studiejaar je zit. Je ontvangt dan het definitieve programma en hoe en waar we je precies verwachten.

GreenTech Horti Talent is een initiatief van GreenTech, AVAG en Westland Marketing.