[LEIDEN] NGL-Lezing "Stikstof: waar is de balans tussen economie en ecologie?"

Start date
End date
Location
Leiden Universiteit (Gorlaeus Gebouw), Einsteinweg 55, Leiden

Stikstof is overal om ons heen. Het vormt 78% van de lucht die we inademen en is essentieel voor de groei van planten en bomen. In essentie is stikstof van vitaal belang voor het in stand houden van leven. Toch bevinden we ons te midden van een stikstofcrisis. Wat gebeurt er precies met al deze stikstof en wat zijn de gevolgen? Belangrijker nog, hoe kunnen we dit oplossen?

Ontdek de veelzijdigheid van het stikstofvraagstuk tijdens deze inspirerende bijeenkomst met Professor Jan Willem Erisman, hoogleraar Environmental Sustainability. Hij zal dieper ingaan op de complexe relatie tussen economische activiteiten en ecologische impact, en de uitdagingen die daarmee gepaard gaan. Leer over praktische oplossingen en innovatief onderzoek, inclusief zijn baanbrekende werk aan gebiedsgerichte benaderingen waarbij burgers en ondernemers een cruciale rol spelen.

Kom en laat je informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van stikstof!

Meer informatie over dit evenement is te vinden op de website.

Aanmelden kan hier!

 

De lezing wordt georganiseerd door het Natuurwetenschappelijk Gezelschap Leiden (NGL)

Al meer dan 150 jaar organiseert het NGL hoogstaande wetenschappelijke lezingen met vooraanstaande onderzoekers verbonden aan de Universiteit Leiden. Alumni, huidige en voormalige medewerkers, en alle anderen die geïnteresseerd zijn in de natuurwetenschappen, zijn van harte welkom om deel te nemen.