Banner
Lunchwebinar Medical Delta
Duurzame zorg

In een speciaal Medical Delta Café Lunchwebinar gaan verschillende partijen in dicussie over verduurzaming van de zorg. Zij putten daarbij uit de uitkomsten van de onderzoeken uit het interdisciplinaire thesis lab 'Sustainable Hospitals' van Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability en Medical Delta. Tien masterstudenten onderzochten voor hun masterscriptie oplossingsrichtingen voor de verduurzaming van ziekenhuiszorg. 

[ONLINE] Lunchwebinar medical delta: duurzame zorg

Start date
End date
Location
Online

Veiligheid en toegankelijkheid zijn prioriteit in de zorg. Maar maken we wel de goede keuzes, als de gezondheidszorg momenteel een grotere klimaatimpact heeft dan de luchtvaart in Nederland? 

Aan goede wil geen gebrek: enthousiaste dokters, ondernemers, technici en beleidsbepalers werken wel degelijk hard aan oplossingen. Green Teams zijn ondertussen in vele ziekenhuizen te vinden, circulaire engineering vindt overal voet in kennisinstellingen en pionierende bedrijven komen met duurzame innovaties. 

En toch blijft de verduurzaming van de zorg nog te vaak hangen in de ‘awareness’ fase, terwijl het klimaat op alarmfase rood staat. Actie is nodig. Waar lopen zorgprofessionals, technici en ondernemers tegenaan? Wat kunnen we van elkaar leren, en hoe komen we tot concrete handelingen? 

In een speciaal Medical Delta Café Lunchwebinar gaan verschillende partijen hierover in dicussie. Zij putten daarbij uit de uitkomsten van de onderzoeken uit het interdisciplinaire thesis lab 'Sustainable Hospitals' van Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability en Medical Delta. Tien masterstudenten onderzochten voor hun masterscriptie oplossingsrichtingen voor de verduurzaming van ziekenhuiszorg. 

Het Medical Delta Café over verduurzaming van de zorg wordt op maandag 3 juli live online uitgezonden vanuit The Green Village op de TU Delft Campus. Meld je aan om de uitzending online te volgen en live mee te discussiëren. 

Op woensdag 7 juli is er een rondetafelgesprek over de resultaten van het thesis lab dat we samen met Medical Delta organiseren.  

Programma 

11:45 - 12:00    Online check-in
12:00 - 13:00    Inhoudelijk programma met discussie
13:00 - 13:15    Afsluiting 

Aanmelden