Startcollege Peter van Bodegom

Start date
End date

Gemeente Westland verbindt professor Peter van Bodegom, hoogleraar Milieubiologie aan de Universiteit Leiden, vier jaar lang voor een dag in de week aan tuinbouw gerelateerde vraagstukken. Op donderdag 24 maart zal Professor van Bodegom met een startcollege zijn leeropdracht ‘Circulaire Internationale Tuinbouwsystemen’ toelichten.

Startcollege Peter van Bodegom 24 MaartDe Nederlandse tuinbouwsector staat voor de uitdaging om volledig circulair te zijn in 2030 én om haar kennis op dit gebied ook wereldwijd te verspreiden. Het World Horti Center (WHC) in Naaldwijk functioneert vanuit het hart van het Westlandse Tuinbouw cluster als knooppunt voor mondiale vraagstukken rond bedekte teelt. Het WHC heeft verbindingen met meer dan 100 vooraanstaande bedrijven uit de tuinbouwsector. Gemeente Westland wil deze verbindingen nu verder versterken en de transitie versnellen door prof. Peter van Bodegom een leeropdracht te bieden voor een dag in de week gedurende een periode van vier jaar. Tijdens deze periode zal hij zich bezighouden met tuinbouw gerelateerde vraagstukken. Hoe hij zijn leeropdracht precies gaat invullen, vertelt Van Bodegom op 24 maart tijdens een openbaar startcollege.

Aanmelden voor het startcollege

Het startcollege vindt plaats vanaf 15.00 in het World Horti Centre in Naaldwijk. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor kosteloos aanmelden via de link hieronder.

Aanmelden startcollege

Let op: het aantal plaatsen is beperkt.

Adres

World Horti Center
Europa 1
2672 ZX Naaldwijk