[LEIDEN] Foto-expo: It's an emergency. Week van de Circulaire Economie

Start date
End date
Location
The Field, Leiden

It’s an emergency’.  Met die titel toont Elaine van Ee een serie foto’s over het (plastic) afvalprobleem op de Spoedeisende Hulp van het LUMC. Elaine maakte de fototentoonstelling tijdens haar deelname aan het Thesis Lab ‘Sustainable hospitals’, van het LDE Centre for Sustainability en Medical Delta. Tijdens dit Lab schreef Elaine haar thesis voor de Master Health Care Management van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

eliane

De foto’s laten zorgprofessionals, managers en ziekenhuisbestuurders zien hoe groot de gezondheidsimpact van (plastic) afval is op onze planeet. Sinds de lancering van de expositie, tijdens de Dutch North Sea Emergency Medicine Conference in 2022, is deze op tournee door verschillende Nederlandse ziekenhuizen, en te zien op hackatons en congressen in heel Nederland. Foto’s waren ook te zien in het Massachusetts General Hospital in Boston (V.S.).

 

 

BasTijdens de expositie gaat Bastiaan Blank met je in gesprek over duurzame zorg.  Het afgelopen jaar behaalde hij zijn Master (cum laude) in Biomedical Engineering bij de TU Delft. Voor zijn thesis deed Bas mee aan het Sustainable Hospitals Lab, dat het LDE Centre for Sustainability samen met Medical Delta organiseert.. Bas deed onderzoek op het LUMC bij de afdeling Gynaecologie naar de milieu impact van single-use en herbruikbare matten, die op de OK en de verloskamer worden gebruikt. Bas werkt nu als projectmanager bij NewCompliance: een bedrijf dat  innovatieve producten ontwerpt voor de zorgsector.