Wetenschappelijk coördinator voor de Cities Hub, een kennis- en innovatiehub

Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability (LDE CfS) zoekt een Wetenschappelijk coördinator voor de Cities Hub, een kennis- en innovatiehub 

Functieomschrijving

De focus van de Cities Hub ligt op de gezamenlijke ontwikkeling van kennis van de duurzame ontwikkeling van steden. Samen met de voorzitter en de vicevoorzitter van de hub stel je de onderzoek-, onderwijs- en valorisatie agenda voor de hub op. Bovendien bouw je als wetenschappelijk coördinator een netwerk op voor de hub relevante organisaties, zowel in het publieke, het private als het maatschappelijke domein. Je identificeert tegen welke problemen partners uit het netwerk aanlopen in de transitie naar een duurzame stad. Tegelijkertijd bouw je samen met het Cities Hub team een netwerk op binnen de LDE-universiteiten. Je signaleert kansen voor kennisontwikkeling en helpt deze te vertalen in onderzoeksvoorstellen en onderwijsprojecten met maatschappelijke impact.

De werkzaamheden bestaan o.a. uit:

 • In samenspraak met voorzitter en vicevoorzitter van de hub ontwikkelen van een onderzoek-, onderwijs en valorisatieagenda;
 • Opbouwen en uitbreiden van een netwerk van voor de hub relevante publieke, private en maatschappelijke organisaties;
 • Kennisvragen uit de praktijk vertalen in interdisciplinaire CfS Labs (afstudeerstudio), waarin afstudeeropdrachten aan studenten worden aangeboden. De wetenschappelijke coördinator zoekt hiervoor samenwerking met docent(en) die de inhoudelijke lead nemen. Samen zetten zij een coherent werk- en onderzoekprogramma op voor het specifieke lab. De wetenschappelijk coördinator begeleidt de afstudeerstudio, begeleidt studenten bij het vertalen van de onderzoekresultaten naar de opdrachtgever en zorgt voor kennisborging.
 • Initiëren van acquisitie t.b.v. onderzoekfinanciering en dit samen met het netwerk vertalen in onderzoeksvoorstellen/subsidieaanvragen;  
 • Opstellen van kennisdelingsagenda / activiteiten/ beleid/ Hub begroting in samenwerking met het Cities Hub team (directeur bedrijfsvoering, programmamanager interdisciplinair onderwijs en Communicatie- en kennismanager).   

Functie-eisen

 • Een Master titel en bij voorkeur gepromoveerd in een relevante discipline.
 • Ervaring in het analyseren van stedelijke vraagstukken en ontwikkeling van oplossingen.
 • Ervaring in het opbouwen en onderhouden van netwerken.
 • Ervaring in het begeleiden van studenten. Ervaring in het geven en zo mogelijk het ontwikkelen van onderwijs.
 • Het kunnen vertalen van wetenschappelijke resultaten naar betekenisvolle inzichten / producten.
 • Vloeiend Nederlands in woord en geschrift. Het is een groot voordeel als ook Engels in woord en geschrift vloeiend is.
 • Excellente communicatievaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

 • Een salaris volgens de CAO van de Nederlandse Universiteiten, plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het Health Coach Program.

Aanstelling vindt plaats in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een verlenging met maximaal 2 jaar behoort tot de mogelijkheden. Het salaris is afhankelijk van opleiding en werkervaring (schaal 11). Je wordt aangesteld bij de Faculteit Bouwkunde, afdeling Management in the Built Environment, en werkt nauw samen met het LDE CfS team.

TU Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context. Bij TU Delft omarmen we diversiteit en streven we ernaar zo inclusief mogelijk te zijn (zie onze gedragscode). Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal.

Challenge. Change. Impact! 

Faculteit

Faculteit Bouwkunde
In haar 110-jarige bestaan heeft de faculteit Bouwkunde een stevige internationale reputatie opgebouwd in het opleiden van architecten en stedenbouwkundigen en in het scholen van promovendi. Met zo'n 2600 studenten, ruim 500 medewerkers waarvan circa 230 FTE wetenschappelijk personeel, is de faculteit een van de grootste opleidingen van TU Delft en een van de meest gerenommeerde architectuurfaculteiten in Europa. Een gedegen ontwerpersopleiding en onderzoek in het domein van de gebouwde omgeving vormen van oudsher de opgave waar de faculteit voor staat. Ruim 40 hoogleraren zijn werkzaam op uiteenlopende wetenschapsgebieden die het gehele domein van de gebouwde omgeving bestrijken.

Additionele informatie

Voor informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Ellen van Bueren, Hoogleraar en voorzitter Cities Hub, e-mail: E.M.vanBueren@tudelft.nl onder vermelding van "LDE CfS vacature".

Voor informatie over de selectieprocedure kun je terecht bij Caro Coemans, HR Adviseur, email: hr-bk@tudelft.nl.

Sollicitatieprocedure

Heeft u interesse in deze vacature? Upload dan uiterlijk voor 4 april 2021 uw solllicitatiebrief met motivatie, samen met uw CV via de knop ‘Solliciteer nu’. 

 • Solliciteren gaat eenvoudig online. Sollicitaties die per email en/of post worden verstuurd nemen we niet in behandeling.
 • Een pre-employment screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
More information
Meer informatie over de vacature