Round Table: Interdisciplinair onderzoek naar duurzaamheid in de gezondheidszorg (NL)

Start date
End date
Location
Locatie Leiden University Medical Center (LUMC) 2 Albinusdreef 2333 ZA Leiden

Hoe komen wij samen tot duurzame gezondheidszorg? De gezondheidszorg verduurzamen draagt bij aan de gestelde klimaatdoelstellingen en staat steeds hoger op de agenda. Om dit te kunnen realiseren is het van belang samen tot oplossingen en ideeën te komen. Om deze reden organiseren Medical Delta en het LDE – Centre for Sustainability een Round Table “Interdisciplinair onderzoek naar duurzaamheid in de gezondheidszorg”. Met deze Round Table brengen wij verschillende organisaties samen om onderzoeksresultaten, ideeën, huidige onderzoekslijnen, maar ook potentiële obstakels in het onderzoek met elkaar te delen. Wij gaan graag met jullie in discussie om met elkaar ‘groene’ plannen uit te wisselen en tot samenwerkingen te komen om het gezamenlijk doel ‘duurzame gezondheidszorg’ te realiseren.

Programma

Voorzitter van Medical Delta Frank Willem Jansen opent de Round Table en zal tevens als moderator fungeren. Vervolgens zal René Kleijn (Leiden Universiteit) presenteren over het LDE Centre for Sustainability, bijgestaan door korte pitches van masterstudenten van het Interdisciplinair Thesis Lab: Sustainable Hospitals. Hierna zullen Bas van Rijn (Erasmus MC), Hans Friedericy en Maëlle Lustig (LUMC),Bart van Straten (TU Delft), en Susanne Waaijers-van der Loop en Rosalie Hagenaars (RIVM) presenteren. Elke presentatie zal gevolgd worden door een Round Table discussie. De dag wordt afgesloten met een borrel.

  • 13:00-13:30 Inloop 
  • 13:30-13:45: Voorwoord door Frank Willem Jansen (Medical Delta) 
  • 13:45-14:15: René Kleijn (LDE Centre for Sustainability) + pitch van Elaine van Ee en Anouk de Reeder van het Interdisciplinair Thesis Lab: Sustainable Hospitals 
  • 14:15-14:40: Jan-Carel Diehl (TU Delft) 
  • 14:40-14:50: Koffie pauze 
  • 14:50-15:10: Bas van Rijn (Erasmus MC) 
  • 15:10-15:30: Hans Friedericy + Maelle Lustig (LUMC) 
  • 15:30-16:00: Lowik Pieters en Martijn van Bodegraven (RIVM) 
  • 16:00-16:30: Plenaire discussie geleid door Frank Willem Jansen 
  • 16:30-17:30: Netwerk borrel 

Voor wie?

De Round Table is bedoeld voor wetenschappers verbonden aan de academische centra binnen de delta (Leiden-Delft-Rotterdam). Hieronder vallen onder andere InHolland, Leiden, Rotterdam en de Haagse hogescholen, de Leiden, Delft, en Erasmus universiteiten, Erasmus MC, en LUMC. Daarnaast is de Round Table ook relevant voor wetenschappers verbonden aan overheidsorganisaties zoals het RIVM, VWS en de Zorgambassade.

Waar & wanneer

De Round Table vindt plaats op woensdag 6 juli van 13.30 (inloop vanaf 13.00) tot 16.30 met aansluitende netwerkmogelijkheid (16.30-17.30) in Collegezaal 3 in het LUMC.

Gedetailleerde beschrijving: Collegezaal 3 (K-01-082) vindt u in gebouw 1 van het LUMC, route 764. Via de hoofdingang van het LUMC kunt u uw weg vervolgen naar de liften van J0. Deze bevinden zich in de rechtergang van het LUMC. Vervolgens kunt u met de trap (links van de liften) naar de 1e verdieping (J1). Daar gaat u linksaf de gang in naar K1 en bevindt collegezaal 3 (K-01-082) zich aan uw rechterhand. 

Er is beperkte ruimte, dus meld je snel aan om het evenement fysiek bij te wonen!

Wil je op de hoogte gehouden worden over dit event? Mail dan naar lde_cfs@cml.leiden.nl

Afbeelding van Interdisciplinair onderzoek naar duurzaamheid in de gezondheidszorg​​​​​​Picture by: Elaine van Ee