Happy city hub - circular innovation hub
Happy City Hub Kennismarkt
Learn - Connect - Innovate

Kennismarkt Happy City Hub

Start date
End date

Save the date

Op donderdag 29 juni organiseert de LDE Happy City Hub een Kennismarkt in het Groothandelsgebouw in Rotterdam. De Hub, een samenwerking tussen de universiteiten in Delft, Leiden en Rotterdam, brengt studenten en onderzoekers bij elkaar om na te denken over geluk in de stad en een sociale benadering  van stedelijke opgaven. De resultaten van de onderzoeken en projecten van het afgelopen jaar worden op deze dag gepresenteerd. Deze zijn onderdeel van een meerjarig traject, waarbij de opgaven en uitdagingen voor de komende jaren waren vastgesteld tijdens de ‘Round Tables’ in november, waar velen van jullie aanwezig waren. 

Graag geven we u een samenvatting van de inzichten, de projecten en de gebruikte theorie van de afgelopen jaren. Robbert Jan van der Veen zal een toelichting geven op welke wijze de hub vanuit een sociaal perspectief een belangrijk onderdeel is van het kennis-en innovatiesysteem van de MRDH. Hierbij focussen we op het creëren van een inclusieve samenleving, waarbij stadsbewoners een actieve rol hebben en onderdeel zijn van de oplossingen die aan de verschillende transities ten grondslag liggen.  

Na de officiële aftrap is er tijdens de markt voor alle stakeholders (overheden, bedrijven, instellingen en stichtingen) gelegenheid om kennis te nemen van de (lopende) onderzoeken van studenten. Dit gebeurt in cafévorm onder het genot van een drankje en hapje. Ook is gelegenheid om vanuit eigen expertise aan te geven welke visie/kennis een bijdrage kan leveren aan de gezamenlijke “Roadmap MRDH 2050:  how can we create an inclusive society where people actively become part of the solution?”.  Tijdens de markt hopen we dit samen met jullie te ontdekken en zien wij kans om elkaar te inspireren met nieuwe inhoud en kennis voor onze regio.
 
De Kennismarkt vindt plaats van 16:00-19:30 in het Groothandelsgebouw in Rotterdam.
 
We hopen u op 29 juni te mogen ontvangen, u kunt zich hier alvast aanmelden! 
 
Met vriendelijke groeten, 
 
namens het LDE Centre for Sustainability,
 
Robbert Jan van der Veen
Stella Groenewoud
Tjerk Wobbes
Gertjan de Werk
Eva van Baren

Happy city hub