Onderzoek naar meest duurzame eredivisieclub voor masterstudenten

Heb jij interesse in voetbal én duurzaamheid? Lijkt het je leuk om onderzoek te doen naar de meest duurzame eredivisieclub van Nederland? Schrijf je dan nu in voor het keuzevak Sustainable Innovation into Practice (SIP) en ga de uitdaging aan met een groep studenten uit Leiden, Delft en Rotterdam!

Wat is SIP?

Over SIP (5 ECTS): dit is een keuzevak voor ambitieuze Master studenten van de Universiteiten Leiden, TU-Delft en Erasmus waarbij we wetenschap koppelen aan de praktijk en aan de slag gaan met uiteenlopende duurzaamheidsvraagstukken van een of meerdere probleemeigenaren. Gedurende 12 weken werk je samen in interdisciplinaire studenten teams en met de betrokken stakeholders aan het toepassen van theorie in de praktijk. Voor TUD studenten geldt dat dit vak ook ingezet kan worden voor het behalen van de duurzaamheidsannotatie Technology in Sustainable Development (TiSD). Meer informatie over dit vak vind je hier.

Over de opdracht 

Veel Nederlandse voetbalclubs zijn bezig met duurzaamheid maar hebben hier nog geen beleid voor uitgestippeld terwijl er veel kansen liggen op dit gebied. Samen met het radioprogramma Reporter Radio (KRO NCRV) zetten we een onderzoek op naar duurzaamheid bij Eredivisieclubs. Met verschillende indicatoren, zoals het verbruik van voedsel, energie, transport en afval, willen we de duurzaamheid van de clubs meten. De resultaten zullen door Reporter Radio worden gebruikt om een uitzending te maken waarin de meest duurzame eredivisieclub bekend wordt gemaakt.

NB: De kern van deze opdracht is het inspireren van de clubs, door ze te wijzen op hun mogelijke positieve impact op 100.000den supporters.

Looptijd onderzoek

Juli - September 2018

Opgeven en meer info

Reik jij straks de duurzaamheidsbeker uit aan de meest duurzame eredivisieclub van Nederland? Stuur dan je motivatie naar Gertjan de Werk, module manager SIP: G.deWerk@tudelft.nl. Ook voor vragen over dit vak of deze opdracht kun je bij hem terecht.